21.01.2019

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • “Οι ΗΠΑ θα εργαστούν σκληρά για να οικοδομήσουν έναν συνασπισμό”, τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον.

  • Η Νάουερτ επικαλέστηκε το παράδειγμα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), ο οποίος έδρασε στο Ιράκ και στη Συρία από το 2014 και μετά.

  • Η ομιλία του θα είναι αφιερωμένη στο Ιράν και το “πώς θα προχωρήσουμε μπροστά”.

  • Δεν θα πρόκειται για έναν συνασπισμό “εναντίον του Ιράν”, είπε, “κάνουμε μια σαφή διάκριση ανάμεσα στον ιρανικό πληθυσμό” και “το ιρανικό καθεστώς”.

18/05/18 10:13

Ουάσινγκτον: Επιδιώκει νέο “διεθνή συνασπισμό” εναντίον του ιρανικού καθεστώτος

Μετά την αποχώρησή τους από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που προκάλεσε την οργή πολλών συμμάχων τους, οι ΗΠΑ επιδιώκουν να συγκροτήσουν έναν διεθνή “συνασπισμό” εναντίον του καθεστώτος της Τεχεράνης και των “αποσταθεροποιητικών δραστηριοτήτων” του, γνωστοποίησε...

διάλογος ·

Ουάσινγκτον: Επιδιώκει νέο “διεθνή συνασπισμό” εναντίον του ιρανικού καθεστώτος

διάλογος

Η Ουάσινγκτον επιδιώκει 'διεθνή συνασπισμό' εναντίον του Ιράν

Στην ιδέα αυτή θα αναφερθεί λεπτομερώς τη Δευτέρα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, στην πρώτη του μεγάλη ομιλία για την εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον αφότου πήρε το τιμόνι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στα τέλη του Απριλίου. Η ομιλία του θα είναι αφιερωμένη...

rikNews ·

Η Ουάσινγκτον επιδιώκει 'διεθνή συνασπισμό' εναντίον του Ιράν

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook