26.10.2021

  • Επιπρόσθετα, η δραστική μείωση της LDL μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη και ασφαλής για τους ασθενείς που ήδη υπέστησαν ένα καρδιακό επεισόδιο ή ένα ΑΕΕ.

  • Είναι, λοιπόν, σημαντικό να κατανοήσουμε τους παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση μιας εγκεφαλικής αιμορραγίας, ιδιαίτερα στις γυναίκες, καθώς τα δεδομένα της βιβλιογραφίας είναι περιορισμένα.

  • Επίσης, αυξημένο κίνδυνο είχαν και οι γυναίκες με χαμηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων (κάτω από 74 mg/dl), καθώς και εκείνες που είχαν ιδιαίτερα αυξημένη LDL (πάνω από 160 mg/dl).

  • Προσθέτει ότι για να αξιολογήσουμε σωστά τα δεδομένα της μελέτης, οφείλουμε να λάβουμε υπόψη ότι η ανεύρεση μιας επιδημιολογικής συσχέτισης μεταξύ δύο παραμέτρων δεν αποδεικνύει και την αιτιολογική συσχέτισή τους.

19/04/19 13:16

Όσο χαμηλότερη «κακή» (LDL) χοληστερόλη τόσο καλύτερα;

Μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χ. Μηλιώνης, καθηγητής Παθολογίας Υπάρχει σπληθώρα δεδομένων από μεγάλες μελέτες που καταδεικνύουν το ρόλο της αποκαλούμενης «κακής» (LDL) χοληστερόλης για την εμφάνιση εμφράγματος τουήμερα μυοκαρδίου και ισχαιμικού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου...

υγείαnews ·

Όσο χαμηλότερη «κακή» (LDL) χοληστερόλη τόσο καλύτερα;

υγείαnews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook