13.12.2019

  • Ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Twinning”του Προγράμματος Ορίζοντας 2020 Νέο ερευνητικό πρόγραμμα του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου πρόκειται να προωθήσει την Κύπρο ως νησί-πρότυπο για τη μελέτη της βιοποικιλότητας.

  • Το iBioGen(TwinningforEuropeanExcellenceinIslandBiodiversityGenomics)έχει ως σκοπό την υλοποίηση πολυάριθμων στόχων σχετικά με τη χρήση μεθόδων γονιδιωματικής (δηλ.της επιστήμης που μελετά την αλληλουχία τουDNAτων οργανισμών),για την καταγραφή, κατανόηση και προστασία της νησιωτικής βιοποικιλότητας.

  • Επικεφαλής του έργου το οποίο πέτυχε σημαντική διάκριση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια, Άννα Παπαδοπούλου.

  • Η συνολική χρηματοδότηση του έργου, το οποίο θα έχει διάρκεια 36 μήνες, είναι ύψους €999,320, εκ των οποίων ποσό ύψους €329,500 αναλογεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

28/09/18 14:01

Ως νησί πρότυπο για Μελέτη Βιοποικιλότητας προωθείται η Κύπρος μέσω προγράμμματος του Παν. Κύπρου

Το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών συντονίζει το ευρωπαϊκό ερευνητικό Έργο “iBioGen”, με συνολική χρηματοδότηση ύψους περίπου 1 εκατ. Ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Twinning”του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» Νέο ερευνητικό πρόγραμμα του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του...

ΠαιδείαNews ·

Ως νησί πρότυπο για Μελέτη Βιοποικιλότητας προωθείται η Κύπρος μέσω προγράμμματος του Παν. Κύπρου

ΠαιδείαNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook