28.09.2020

  • Η έδρα του Οργανισμού παραμένει ανοικτή, κυρίως για λόγους συμβολισμού, όμως ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί και οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως και της Γενικής Συνέλευσης, γίνονται μέσω βιντεοδιάσκεψης.

  • Πολλοί πρεσβευτές προεξοφλούν ήδη την καταφυγή στις βιντεοδιασκέψεις, ιδίως για να τιμηθεί η 75η επέτειος από την ίδρυση του ΟΗΕ.

  • Απέκλεισε σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο ο ΟΗΕ να οργανώσει τη συγκέντρωση τεράστιου πλήθους ανθρώπων στο Μανχάταν χωρίς να έχει εξαλειφθεί προηγουμένως η πανδημία του κορονοϊού.

  • Φέτος οι τεχνικές λεπτομέρειες ως προς τις εργασίες του οργανισμού θα είναι σίγουρα ασυνήθιστες, υβριδικές, διαφορετικές και μάλλον δεν θα προβλεφθεί φυσική παρουσία των ηγετών, εξήγησε διπλωμάτης, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

14/05/20 08:29

ΟΗΕ: Μάλλον απίθανο να γίνει τον Σεπτέμβριο η ετήσια Γενική Συνέλευση

Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο γαλλικό εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό Paris-Match και δημοσιεύεται στο τεύχος του που κυκλοφορεί σήμερα, ο Γκουτέρες διευκρινίζει ότι μελετώνται «διάφορες εναλλακτικές λύσεις» που προσφέρει «η πληροφορική»...

rikNews ·

ΟΗΕ: Μάλλον απίθανο να γίνει τον Σεπτέμβριο η ετήσια Γενική Συνέλευση

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook