28.02.2020

  • Η επαρχία Ιντλίμπ και ορισμένες ζώνες των γειτονικών περιοχών του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας κυριαρχούνται από τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία).

  • Από τις 15 έως τις 19 Ιανουαρίου, περισσότεροι από 38.000 εκτοπισμένοι έφυγαν, κυρίως από το δυτικό τμήμα του Χαλεπίου προς άλλες περιοχές της επαρχίας ή τομείς της Ιντλίμπ, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση.

  • Από τις αρχές Δεκεμβρίου, 358.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη βορειοδυτική Συρία, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

  • Η περιοχή της Ιντλίμπ ήταν το θέατρο επιχείρησης μεγάλου εύρους από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2019 που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν 1.000 αμάχων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

24/01/20 17:28

ΟΗΕ: 38.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εντός πέντε ημερών στη ΒΔ Συρία

Τις τελευταίες ημέρες η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας και της Συρίας επικέντρωσαν τα πλήγματά τους στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου, που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και των ανταρτών, σύμφωνα με Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τα Ηνωμένα...

rikNews ·

ΟΗΕ: 38.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εντός πέντε ημερών στη ΒΔ Συρία

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook