11.08.2020

  • Η Τσεχία (5%) κατέγραψε τα χαμηλότερα μερίδια των εργαζομένων με μειωμένο ωράριο μερικής απασχόλησης, ακολουθούμενη από τις Κάτω Χώρες και την Εσθονία (από 9%), και το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία (από 10%).

  • Πρέπει να σημειωθεί ότι οι υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση ήταν κατά κύριο λόγο γυναίκες σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ εκτός της Ρουμανίας (36% γυναίκες), τη Βουλγαρία και τη Μάλτα (από 50%).

  • Συνολικά, σύμφωνα με τη Eurostat, μεταξύ του πληθυσμού ηλικίας 15 έως 74 ετών στην ΕΕ, 230 εκατομμύρια απασχολούνταν το 2018, 17 εκατομμύρια ήταν άνεργοι και 134 εκατομμύρια ήταν οικονομικά αδρανείς.

  • Το 2018, το ποσοστό των υποαπασχολούμενων εργαζομένων με μερική απασχόληση σε σχέση με το σύνολο των εργαζομένων με μερική απασχόληση παρουσίαζε σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

22/11/19 10:40

Οχτώ εκατομμύρια οι υποαπασχολούμενοι στην Ευρώπη τονίζει η Eurostat

Μεταξύ των 46 εκατομμυρίων ατόμων που εργάζονται με μερική απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), 8 εκατομμύρια ήταν υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι, πράγμα που σημαίνει ότι επιθυμούσαν να εργαστούν περισσότερες ώρες και ήταν διαθέσιμοι για να το πράξουν, σύμφωνα με στοιχεία...

rikNews ·

Οχτώ εκατομμύρια οι υποαπασχολούμενοι στην Ευρώπη τονίζει η Eurostat

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook