06.12.2021

  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα δώσει περισσότερες πληροφορίες μόλις έχει μια σαφέστερη εικόνα των χαρακτηριστικών αυτής της μετάλλαξης, τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο.

  • Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, εκτός των προκαταρκτικών ενδείξεων ότι η μετάλλαξη θα μπορούσε να είναι περισσότερο μεταδοτική, η μετάλλαξη θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα ορισμένων διαγνωστικών μεθόδων, σύμφωνα πάντα με προκαταρκτικές πληροφορίες.

  • Στην Ευρώπη, όπου η μετάδοση είναι αυξημένη και έχει εξαπλωθεί, οι χώρες πρέπει να ενισχύσουν τις διαδικασίες τους ελέγχου και πρόληψης, υπογραμμίζει ο ΠΟΥ.

  • Αντιθέτως, δεν υπάρχει καμία απόδειξη μιας αλλαγής της βαρύτητας της νόσου, ακόμα κι αν αυτό το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο ερευνών.

21/12/20 14:30

Ο ΠΟΥ καλεί τα μέλη του να «ενισχύσουν τους ελέγχους» στην Ευρώπη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί τα μέλη του στην Ευρώπη να «ενισχύσουν τους ελέγχους τους» λόγω της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού που κυκλοφορεί στη Βρετανία, επισήμανε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο το παράρτημα του ΠΟΥ στην Ευρώπη. Εκτός της βρετανικής επικράτειας,...

rikNews ·

Ο ΠΟΥ καλεί τα μέλη του να «ενισχύσουν τους ελέγχους» στην Ευρώπη

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook