07.08.2022

  • Το υπερφλεγμονώδες σύνδρομο που εκδηλώνεται σε παιδιά με συμπτώματα που παραπέμπουν στη σπάνια νόσο Καβασάκι και σε ορισμένες περιπτώσεις σε τοξικό σοκ συνδέεται τελικά με τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.

  • Όπως γράφει η Daily Mail, η ερευνητική ομάδα βάσισε τη μελέτη της σε οκτώ παιδιά με μέσο όρο ηλικίας τα εννέα έτη που νοσηλεύθηκαν με το σύνδρομο σε νοσοκομείο της βρετανικής πόλης.

  • Έξι από τα παιδιά χρειάστηκαν προσωρινή νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω καρδιακών προβλημάτων και χαμηλής πίεσης.

  • Εκεί διαπίστωσαν πως και τα οκτώ παιδιά είχαν αναπτύξει αντισώματα στον ιό, κάτι που τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι είχαν προσβληθεί από τον SARS-Cov-2 εβδομάδες νωρίτερα.

15/05/20 02:51

Ο κορονοϊός προκαλεί σύνδρομο σαν νόσο Καβασάκι σε παιδιά, λένε ερευνητές

Το υπερφλεγμονώδες σύνδρομο που εκδηλώνεται σε παιδιά με συμπτώματα που παραπέμπουν στη σπάνια νόσο Καβασάκι και σε ορισμένες περιπτώσεις σε τοξικό σοκ συνδέεται τελικά με τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Όπως γράφει η Daily Mail,...

rikNews ·

Ο κορονοϊός προκαλεί σύνδρομο σαν νόσο Καβασάκι σε παιδιά, λένε ερευνητές

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook