04.03.2021

  • Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ζήτησε επέκταση των κυρώσεων της ΕΕ έναντι φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται στο παράνομο γεωτρητικό πρόγραμμα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  • Ζήτησε, επίσης, τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην απόφαση που ήδη έχει ληφθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, για ετοιμασία δέσμης περαιτέρω μέτρων που θα επιβληθούν στην Τουρκία.

  • Τόνισε, δε, ότι ενόσω η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε πρωτοβουλίες που αντιτίθενται ή διαβρώνουν τις ομόφωνες αποφάσεις που έχει λάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

  • Ενδεικτικό της απουσίας σεβασμού της Τουρκίας προς τις αρχές που πρεσβεύει η ΕΕ αποτελεί το πρόσφατο παράδειγμα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

17/07/20 14:51

Ο κατευνασμός έναντι της Τουρκίας απέτυχε, τόνισε ο ΠτΔ στη Σύνοδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Συγκεκριμένα, στη γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι "η σημερινή Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, ξεκίνησε με παρεμβάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οι...

rikNews ·

Ο κατευνασμός έναντι της Τουρκίας απέτυχε, τόνισε ο ΠτΔ στη Σύνοδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook