24.01.2021

  • Η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, μια απαγόρευση στις εξαγωγές φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως αυτών που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της Covid-19, αν οι πωλήσεις αυτές εντείνουν την έλλειψη στον Καναδά.

  • Η μεταρρύθιση αυτή θα επιτρέψει κυρίως στους φαρμακοποιούς και τους χονδρεμπόρους φαρμάκων να εισάγουν χύμα ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την καναδική αγορά, εξηγεί σε ανακοίνωσή του το καναδικό υπουργείο Υγείας.

  • Το μέτρο αυτό έτυχε σημαντικής υποστήριξης στο επίπεδο των αμερικανικών πολιτειών και η υιοθέτησή του από τη βιομηχανία θα όξυνε το τρέχον πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων στον Καναδά, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

  • Η πανδημία της Covid-19 αύξησε τη ζήτηση ορισμένων φαρμάκων, περιπλέκοντας περισσότερο τον εφοδιασμό του Καναδά με φάρμακα ανάλογα με τις ανάγκες.

29/11/20 10:38

Ο Καναδάς απαγόρευσε την εξαγωγή πολλών φαρμάκων στις ΗΠΑ

Η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, μια απαγόρευση στις εξαγωγές φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως αυτών που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της Covid-19, αν οι πωλήσεις αυτές εντείνουν την έλλειψη στον Καναδά. Η απαγόρευση αυτή έρχεται τη στιγμή...

rikNews ·

Ο Καναδάς απαγόρευσε την εξαγωγή πολλών φαρμάκων στις ΗΠΑ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook