28.03.2020

  • Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας τόνισε ότι εάν ο Πρέσβης της Λιβύης δεν παρουσιάσει τις συμφωνίες μέχρι την Παρασκευή, θα κηρυχθεί ανεπιθύμητος και θα απελαθεί.

  • Αναφερόμενος ειδικότερα στο μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας - Λιβύης, ο κύριος Δένδιας επισήμανε πως πιθανότατα παραβιάζει το εμπάργκο στη μεταφορά όπλων στη Λιβύη, που έχει επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

  • Στο πλαίσιο των αντιδράσεών της, η Αθήνα αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

  • Ο κύριος Δένδιας χαρακτήρισε αβάσιμους και ανεδαφικούς τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει την παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

02/12/19 11:54

Νέο τελεσίγραφο της Αθήνας προς τη Λιβύη

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας τόνισε ότι εάν ο Πρέσβης της Λιβύης δεν παρουσιάσει τις συμφωνίες μέχρι την Παρασκευή, θα κηρυχθεί ανεπιθύμητος και θα απελαθεί. Αναφερόμενος ειδικότερα στο μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας...

rikNews ·

Νέο τελεσίγραφο της Αθήνας προς τη Λιβύη

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook