17.10.2019

  • Ειδικότερα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι εφαρμόζεται η οδηγία για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα, που εκδόθηκε το 2011 και αποσκοπεί στην εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των φαρμάκων που πωλούνται στην ΕΕ.

  • Βάσει της εν λόγω οδηγίας, οι φαρμακοβιομηχανίες υποχρεούνται να τοποθετούν ένα δισδιάστατο γραμμωτό κώδικα και ένα μηχανισμό ανίχνευσης της παραποίησης στο κουτί των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

  • Τα φάρμακα που έχουν παραχθεί πριν από τις 9 Φεβρουαρίου 2019 και δεν φέρουν χαρακτηριστικά ασφάλειας μπορούν να παραμείνουν στην αγορά μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.

  • Ωστόσο, το νέο σύστημα διατερματικής επαλήθευσης θα επιβάλλει στα εξουσιοδοτημένα άτομα (ιδίως τους φαρμακοποιούς και τα νοσοκομεία) να επαληθεύουν, σε όλο το μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού, τη γνησιότητα των προϊόντων.

10/02/19 20:32

Νέοι κανόνες για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που πωλούνται στην ΕΕ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΑΠΕ- ΜΠΕ)- Νέοι κανόνες για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που πωλούνται στην ΕΕ τέθηκαν  σε εφαρμογή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ειδικότερα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι εφαρμόζεται η οδηγία για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα, που εκδόθηκε το 2011...

υγείαnews ·

Νέοι κανόνες για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που πωλούνται στην ΕΕ

υγείαnews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook