04.08.2020

  • Οι συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τον Ισλαμικό Τζιχάντ ξέσπασαν την Τρίτη, αφού έγινε στοχευμένο πλήγμα εναντίον ανώτερου στελέχους της οργάνωσης αυτής, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν.

  • Έπειτα από 48 ώρες εχθροπραξιών, με 34 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας και δεκάδες τραυματίες - αλλά όχι νεκρούς - στο Ισραήλ, εναντίον του οποίου εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον 450 ρουκέτες, κηρύχθηκε εκεχειρία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

  • Σε αντίποινα, ο ισραηλινός πολλαπλασίασε τα πλήγματά του στη Λωρίδα της Γάζας, αποφεύγοντας πάντως να στοχοθετήσει τη Χαμάς, με την οποία είχε συμφωνήσει πριν από μήνες να τεθεί σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός.

  • Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, ο ένοπλος βραχίονάς της, αντιδρώντας εκτόξευσε εκατοντάδες ρουκέτες εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

16/11/19 18:17

Νέα πλήγματα στη Γάζα εναντίον Ισλαμικού Τζιχάντ και Χαμάς

Τα πλήγματα στοχοθέτησαν όχι μόνο θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, αλλά και της Χαμάς, του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει την περιοχή αλλά έμεινε στο περιθώριο των συγκρούσεων που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω της πλατφόρμας...

rikNews ·

Νέα πλήγματα στη Γάζα εναντίον Ισλαμικού Τζιχάντ και Χαμάς

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook