30.03.2020

  • Η Κλέμενσι Τζόλι από το Ινστιτούτο Φράνσις Κρικ, που συμμετείχε στην έρευνα, είπε ότι είναι εντυπωσιακό πώς οι κρίσιμες γενετικές αλλαγές συντελούνται πολλά χρόνια πριν από τη διάγνωση, ακόμα και σε φαινομενικά φυσιολογικούς ιστούς.

  • Οι ερευνητές από διαφορά ιδρύματα του κόσμου διαπίστωσαν ότι οι γενετικές μεταλλάξεις που οδηγούν στην ανάπτυξη καρκινωμάτων αρχίζουν να συντελούνται πολύ πριν από την εμφάνιση οποιωνδήποτε συμπτωμάτων.

  • Στη συνέχεια με χρήση ειδικής μεθόδου εντοπίστηκαν οι λεγόμενες κινητήριες μεταλλάξεις που οδηγούν σε καρκίνο και στάθηκε δυνατό να καθοριστεί ο χρόνος που πέρασε μέχρι την τελική καρκινική μετάλλαξη.

  • Συνολικά η έρευνα απασχόλησε 1.300 επιστήμονες από 37 χώρες και τα πορίσματά της αναπτύσσονται σε έξι άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature.

07/02/20 01:17

Νέα έρευνα εντόπισε καρκινικές μεταλλάξεις χρόνια πριν την εκδήλωση όγκου

Οι ερευνητές από διαφορά ιδρύματα του κόσμου διαπίστωσαν ότι οι γενετικές μεταλλάξεις που οδηγούν στην ανάπτυξη καρκινωμάτων αρχίζουν να συντελούνται πολύ πριν από την εμφάνιση οποιωνδήποτε συμπτωμάτων. Ο διευθυντής της κλινικής έρευνας για τον καρκίνο στο βρετανικό εθνικό...

rikNews ·

Νέα έρευνα εντόπισε καρκινικές μεταλλάξεις χρόνια πριν την εκδήλωση όγκου

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook