13.11.2019

  • Για τη ζύμη Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το ηλιέλαιο, το βούτυρο, το δυόσμο και τα ρυζιάζουμε όλα μαζί μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα.

  • Ακολούθως, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το χυμό πορτοκαλιού, το μείγμα της μαγιάς, το αλάτι, και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική και λεία ζύμη.

  • Βάζουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ½ ώρα σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

  • Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια βάρους 180 γρ. και με τα χέρια μας σχηματίζουμε μπαλάκια.

08/10/19 13:04

Μοσχομυριστά ελιόψωμα

Για τη ζύμη Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το ηλιέλαιο, το βούτυρο, το δυόσμο και τα ρυζιάζουμε όλα μαζί μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα. Ακολούθως, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το χυμό πορτοκαλιού, το μείγμα της μαγιάς, το αλάτι,...

Sigmalive Cooking ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook