21.01.2020

  • Αναμένουμε ότι η άρση των capital controls θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταθετών και θα βοηθήσει τις τράπεζες να βελτιώσουν τα χρηματοδοτικά προφίλ και τα έσοδά τους, κάτι που είναι credit positive, σημειώνει.

  • Η άρση των capital controls σημαίνει ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της Ελλάδας δεν θα αντιμετωπίζουν πλέον περιορισμούς για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό.

  • Καθώς επανήλθε η διάθεση των διεθνών επενδυτών για τον ελληνικό κίνδυνο και αυτοί αποδέχονταν ένα ευρύτερο φάσμα ελληνικών στοιχείων ενεργητικού ως ενέχυρο για διατραπεζικές συναλλαγές ρέπος, οι τράπεζες μείωναν τη χρηματοδότησή τους από τον ELA.

  • Αναφέρει, επίσης, ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει μειώσεις της φορολογίας για τα νοικοκυριά, με παράλληλη δέσμευση για διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

29/08/19 17:45

Moody’s: Η άρση των capital controls θετική για το αξιόχρεο των τραπεζών

«Αναμένουμε ότι η άρση των capital controls θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταθετών και θα βοηθήσει τις τράπεζες να βελτιώσουν τα χρηματοδοτικά προφίλ και τα έσοδά τους, κάτι που είναι credit positive», σημειώνει. Η άρση των capital controls σημαίνει ότι τα νοικοκυριά...

rikNews ·

Moody’s: Η άρση των capital controls θετική για το αξιόχρεο των τραπεζών

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook