09.07.2020

  • Η κ. Μογκερίνι σημειώνει ότι η μονομερής δράση από την Τουρκία απειλεί την πρόοδο που επιτεύχθηκε από τον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την ήττα του Da`esh, του οποίου η Τουρκία είναι μέλος.

  • Τονίζει ακόμη ότι είναι απίθανο η λεγόμενη ασφαλής ζώνη στη βορειοανατολική Συρία, όπως προβλέπεται από την Τουρκία, να ικανοποιεί τα διεθνή κριτήρια για την επιστροφή των προσφύγων, όπως ορίζει η UNHCR.

  • Η ΕΕ εξακολουθεί να παροτρύνει όλα τα μέρη να εξασφαλίσουν την προστασία των αμάχων και την απρόσκοπτη, ασφαλή και βιώσιμη ανθρωπιστική πρόσβαση σε όλη τη Συρία, τονίζει η Ύπατη Εκπρόσωπος.

  • Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι η ΕΕ δεν θα παράσχει βοήθεια σταθεροποίησης ή ανάπτυξης σε περιοχές όπου αγνοούνται τα δικαιώματα των τοπικών πληθυσμών.

09/10/19 21:35

Μογκερίνι: Η ΕΕ καλεί επίσημα την Τουρκία να σταματήσει

Στη δήλωσή της η Μογκερίνι προειδοποιεί ότι "οι ανανεωμένες ένοπλες εχθροπραξίες στα βορειοανατολικά θα υπονομεύσουν περαιτέρω τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, θα επιδεινώσουν τα δεινά των πολιτών και θα προκαλέσουν περαιτέρω μετατοπίσεις", ενώ "οι προοπτικές για την...

rikNews ·

Μογκερίνι: Η ΕΕ καλεί επίσημα την Τουρκία να σταματήσει

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook