07.07.2020

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Ευκαιρία για να συμφωνηθούν τα επόμενα βήματα για τις διαβουλεύσεις επίλυσης του Κυπριακού χαρακτήρισε η Ύπατη Εκπρόσωπος Φεντερίκα Μογκερίνι, την επικείμενη συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου, απευθυνόμενη προς την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

  • Η Φεντερίκα Μογκερίνι τόνισε ότι η ΕΕ βρισκόταν πάντα σε επαφή με την Τουρκία και πάντα μέσα από πολλά κανάλια έστειλε το μήνυμα για την ανάγκη αποκλιμάκωσης.

  • Όπως σημείωσε, η Τουρκία έκανε το αντίθετο και ως εκ τούτου η ΕΕ έλαβε την απόφαση για λήψη στοχευμένων μέτρων.

  • Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση περί στοχευμένων μέτρων δεν εμπίπτει στην συναρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Ως θέμα εξωτερικής πολιτικής η απόφαση ελήφθη με ομοφωνία στο ΣΕΥ, κατ’ εφαρμογή των προβλέψεων της Συνθήκης.

13/11/19 21:38

Μογκερίνι: Ευκαιρία να συμφωνηθούν τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό

Ευκαιρία για να συμφωνηθούν τα επόμενα βήματα για τις διαβουλεύσεις επίλυσης του Κυπριακού χαρακτήρισε η Ύπατη Εκπρόσωπος Φεντερίκα Μογκερίνι, την επικείμενη συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου, απευθυνόμενη προς την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Η Φ.Μογκερίνι,...

typos cyprus ·

Μογκερίνι: Ευκαιρία η 25η Νοεμβρίου για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Η Φ.Μογκερίνι, που ενημέρωσε την ολομέλεια για τις αποφάσεις στο Επίπεδο του Συμβουλίου και την προετοιμασία από πλευράς Κομισιόν, ξεκαθάρισε ότι από την πρώτη στιγμή η θέση της ΕΕ εκφράστηκε με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κυπριακή Δημοκρατία, στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο....

rikNews ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook