25.05.2019

  • Για το βιβλίο θα μιλήσουν, οι Παναγιώτης Δόικος, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Σακέλλης, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

  • Το βιβλίο χωρίζεται στις ενότητες: Ο διάλογος: προβλήματα και προβληματισμοί, Ο διάλογος του Κώστα Γουλιάμου με τον Μίκη Θεοδωράκη, Υστερόγραφο, Η πολυτροπική αρμονία ως κοινωνιογραφία μουσικής στον Μίκη Θεοδωράκη, Επίμετρο, Βιβλιογραφία

  • Ειδικότερα, ο Κώστας Γουλιάμος αναφέρεται στην πολυτροπική αρμονία του μεγάλου μας συνθέτη, πιστεύοντας πως με την αναζήτηση της αρμονίας, η Ηθική – ως αντίληψη και ως πράξη -, αποτελεί ενιαίο σύνολο.

  • Και οι δύο πάντως συγγραφείς στη Διαλεκτική της Αρμονίας θεωρούν πως μουσική, φιλοσοφία, καθημερινότητα, πολιτική και, γενικά, όλες οι εκφάνσεις του πνευματικού, πολιτισμικού και κοινωνικού βίου συνδέονται με τον λόγο.

10/10/18 20:34

Μίκης Θεοδωράκης και Κώστας Γουλιάμος συναντώνται «Στη Διαλεκτική της Αρμονίας»

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και οι Εκδόσεις Gutenberg διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου των Μίκη Θεοδωράκη και Κώστα Γουλιάμου «Στη Διαλεκτική της Αρμονίας» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα,  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Αίθουσα Κινηματογράφου (Πειραιώς 206,...

ΠαιδείαNews ·

Μίκης Θεοδωράκης και Κώστας Γουλιάμος συναντώνται «Στη Διαλεκτική της Αρμονίας»

ΠαιδείαNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook