27.11.2021

  • Στις 3/7 κυκλοφόρησαν σε ολόκληρο τον κόσμο οι εντυπωσιακές όσο και τρομακτικές εικόνες της υποθαλάσσιας φωτιάς στον Κόλπο του Μεξικού που προκλήθηκε από διαρροή αγωγού φυσικού αερίου της κρατικής εταιρείας ενέργειας του Μεξικού.

  • Μέχρι να περιοριστεί η πυρκαγιά, έκαιγε για περίπου πέντε ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων το νερό έβραζε και φλόγες έβγαιναν στην επιφάνεια της θάλασσας.

  • *** Το πιο γνωστό ατύχημα στην περιοχή και ένα από τα πιο σημαντικά στην ιστορία των υποθαλάσσιων εξορύξεων ορυκτών καυσίμων ήταν αυτό της πλατφόρμας Deepwater Horizon της BP το 2010.

  • Πρόκειται για άλλο ένα έγκλημα ενάντια στο θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής, όπου βέβαια τα ατυχήματα, οι διαρροές και η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι μια μόνιμη κατάσταση.

08/07/21 15:55

Μεξικό: Το «μάτι της φωτιάς» και το «αθώο» φυσικό αέριο

Στις 3/7 κυκλοφόρησαν σε ολόκληρο τον κόσμο οι εντυπωσιακές όσο και τρομακτικές εικόνες της υποθαλάσσιας φωτιάς στον Κόλπο του Μεξικού που προκλήθηκε από διαρροή αγωγού φυσικού αερίου της κρατικής εταιρείας ενέργειας του Μεξικού. Μέχρι να περιοριστεί η πυρκαγιά, έκαιγε για...

nedacy.wordpress.com ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook