11.07.2020

  • Εξήντα ένα σκάφη Ειδικότερα, το Αιγαίο θα επιτηρούν πλέον συνολικά 61σκάφη, με στόχο να σταματήσουν οι ροέςτων μεταναστών και να βοηθήσει η τουρκική ακτοφυλακή.

  • Μέχρι το Σεπτέμβριο τη θάλασσα περιπολούσαν 40 σκάφη του λιμενικού και δύο πλοία ανοιχτής θαλάσσης και στα κεντρικά λιμεναρχεία των νησιών υπηρετούσαν 601 άτομα.

  • Πρόκειται για κάμερες και ειδικά ραντάρ που θα εγκατασταθούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη με δυνατότητα εντοπισμού ακόμα και μικρών σκαφών μήκους δυο μέτρων σε απόσταση άνω των 50 ναυτικών μιλίων.

  • Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προμήθεια του συστήματος, προϋπολογισμού 62 εκατ.ευρώ, και στο πλαίσιο αυτό δρομολογείται ο διαγωνισμός για την παραλαβή και εγκατάστασή του σε 35 παρατηρήτρια του Πολεμικού Ναυτικού.

02/10/19 16:03

Μεταναστευτικό: Δεκάδες σκάφη επιστρατεύονται στο Αιγαίο

Εξήντα ένα σκάφη Ειδικότερα, το Αιγαίο θα επιτηρούν πλέον συνολικά 61 σκάφη, με στόχο να σταματήσουν οι ροές των μεταναστών και να βοηθήσει η τουρκική ακτοφυλακή. Μέχρι το Σεπτέμβριο τη θάλασσα περιπολούσαν 40 σκάφη του λιμενικού και δύο πλοία ανοιχτής θαλάσσης και στα...

rikNews ·

Μεταναστευτικό: Δεκάδες σκάφη επιστρατεύονται στο Αιγαίο

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook