30.03.2020

  • Κατά 30%μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης καρδιακού νοσήματος, ακόμη και σε άτομα με έντονη γενετική προδιάθεση για υπέρταση, όταν αυτά υιοθετούν υγιεινό τρόπο ζωής.

  • Όπως αναφέρει ο κ. Ευαγγέλου, αυτό τον καιρό ο ίδιος και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν μία αρκετά μεγαλύτερη μελέτη, για την αποκρυπτογράφηση του γενετικού υπόβαθρου της υπέρτασης.

  • Συνταγογράφηση βάσει γενετικής υπογραφής Θέλουμε να δούμε, επισημαίνει ο κ. Ευαγγέλου, αν αυτή η γενετική υπογραφή μπορεί να μεταφραστεί σε ένα συγκεκριμένο σκορ (εμείς το αποκαλούμε πολυγονιδιακό δείκτη κινδύνου).

  • Θέλουμε να εξηγήσουμε όλη εκείνη τη γενετική πληροφορία που μπορεί να έχει σχέση με το πώς τα γονίδια συμβάλλουν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, προκειμένου να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση στο άτομο.

02/02/20 14:48

Με υγιεινό τρόπο ζωής μειώνεται κατά 30% ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων

Κατά 30%μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης καρδιακού νοσήματος, ακόμη και σε άτομα με έντονη γενετική προδιάθεση για υπέρταση, όταν αυτά υιοθετούν υγιεινό τρόπο ζωής. Τo συμπέρασμα προκύπτει από πολυκεντρική μελέτη, στην οποία συμμετείχε το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και...

rikNews ·

Με υγιεινό τρόπο ζωής μειώνεται κατά 30% ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook