15.11.2019

  • Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα σύκα, τη ζάχαρη και το μέλι και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να λιώσει η ζάχαρη.

  • Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε τη φωτιά στα μισά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει.

  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει ή για να μη φουσκώσει υπερβολικά το μείγμα.

  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας καλά.

23/08/19 10:23

Μαρμελάδα σύκο

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα σύκα, τη ζάχαρη και το μέλι και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε τη φωτιά στα μισά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει. Θα μας πάρει περίπου...

Sigmalive Cooking ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook