03.07.2020

  • Ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στην κριτική είπε ότι οι πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, της οποία η πρόεδρος της επιτροπής Ελένη Μαύρου διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

  • Πρόσθεσε ότι τα υπό επεξεργασία προγράμματα του υπουργείου, επικεντρώνονται στον άξονα παροχής προσιτής στέγης με επιδοτήσεις, αξιοποίηση γης μέσω του Οργανισμού Ανάπτυξης Γης, πολεοδομικά κίνητρα και στεγαστικά σχέδια.

  • Η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, είπε ότι σύμφωνα με νέα μελέτη που έχει εκπονηθεί, από το 2014 που έγινε η προηγούμενη μελέτη, τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 40% στη Λεμεσό και κατά 33% στη Λευκωσία.

  • Θα προωθηθούν , είπε, ανάλογες αυξήσεις στην επιδότηση ενοικίου στο πλαίσιο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και στους αιτητές πολιτικού ασύλου.

22/04/19 13:34

Μάιο τα μέτρα αντιμετώπισης του στεγαστικού

Στην συνεδρία οι δύο υπουργοί δέχθηκαν δριμεία κριτική από  την πρόεδρο της επιτροπής, βουλευτές και εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων γιατί, όπως αναφέρθηκε, παρά τις δεσμεύσεις για ετοιμασία προγραμμάτων και κινήτρων μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο ακόμη δεν έχει εξαγγελθεί...

rikNews ·

Μάιο τα μέτρα αντιμετώπισης του στεγαστικού

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook