06.12.2022

  • Ο Ελληνας Πρωθυπουργός πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στη Λευκωσία για συντονισμό και ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό που αναμένεται να συγκαλέσει ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

  • Απαιτείται η συμβολή της Τουρκίας στη δημιουργία ενός κατάλληλου κλίματος, τερματίζοντας τις όποιες μονομερείς ή έκνομες ενέργειες πρόσθεσε.

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση 2561 του Συμβουλίου Ασφαλείας, που όπως ανέφερε, προκρίνει ως μόνη βιώσιμη λύση τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

  • Διαβεβαίωσα λοιπόν για ακόμη μια φορά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η εξεύρεση μια ιστορικής, βιώσιμης λειτουργικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, είπε.

08/02/21 15:56

Λευκωσία-Αθήνα:Ξεκάθαρη η θέση για επιδιωκόμενη μορφή λύσης Κυπριακού

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης των αναχρονιστικών εγγυήσεων και της απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων, ενώ σημείωσαν το συμπεφωνημένο και δεσμευτικό...

rikNews ·

Λευκωσία-Αθήνα:Ξεκάθαρη η θέση για επιδιωκόμενη μορφή λύσης Κυπριακού

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook