16.10.2019

  • Μέσα από το προσχέδιο, το οποίο αποκαλύπτει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, καταδικάζονται οι έκνομες πράξεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, και καλείται η Άγκυρα να απόσχει από τέτοιες ενέργειες.

  • Υπογραμμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ότι είναι έτοιμη να απαντήσεις καταλλήλως και σε πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο.

  • Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, επαναλαμβάνει ότι είναι απαραίτητη η αναγνώριση όλων των κρατών - μελών, ζητώντας την ίδια στιγμή από την Τουρκία να αποφύγει απειλές και ενέργειες που προκαλούν ζημία στις σχέσεις καλής γειτονίας.

  • Προκειμένου, να υλοποιηθούν οι επιδιώξεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διπλωματική εγρήγορση, ενημερώνοντας τους Ευρωπαίους εταίρους για την τουρκική επιθετικότητα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου.

09/06/19 10:43

Λευκωσία:Ανοικτή η επιβολή κόστους στην Τουρκία

Μέσα από το προσχέδιο, το οποίο αποκαλύπτει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", καταδικάζονται οι έκνομες πράξεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, και καλείται η Άγκυρα να απόσχει από τέτοιες ενέργειες. Υπογραμμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθήσει να...

rikNews ·

Λευκωσία:Ανοικτή η επιβολή κόστους στην Τουρκία

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook