05.07.2020

  • Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι ώστε να βγάλει τα υγρά στα οποία θα βράσει.

  • Όταν το χταπόδι κρυώσει ελαφρώς, τεμαχίζουμε τα πλοκάμια, αφαιρούμε τις εσωτερικές μεμβράνες απο την κουκούλα και την κόβουμε σε κομμάτια.

  • Ρίχνουμε το τεμαχισμένο χταπόδι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ούζο, αφήνοντάς το να εξατμιστεί για περίπου 2-3 λεπτά.

  • Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, 600 ml περίπου απο το ζεστό νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατα προτίμηση και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

06/12/19 20:24

Κριθαράκι με χταπόδι FOODSAVER

Βράζουμε το χταπόδι. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι ώστε να βγάλει τα υγρά στα οποία θα βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει στο ζουμί του για περίπου 40 λεπτά. Αποσύρουμε απο τη φωτιά, σουρώνουμε και κρατάμε 200 ml...

Sigmalive Cooking ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook