22.08.2019

  • Από την άλλη, η αυξημένη κατανάλωση πουλερικών φάνηκε να μειώνει αυτή την πιθανότητα κατά 15%.

  • Μάλιστα, ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου μειώθηκε ακόμα περισσότερο και στις περιπτώσεις που τα πουλερικά χρησιμοποιήθηκαν ως υποκατάστατα του κόκκινου κρέατος.

  • Δεν διαπιστώθηκαν, πάντως, ούτε συσχετίσεις της νόσου με χημικά που αναπτύσσονται όταν μαγειρεύουμε σε υψηλές θερμοκρασίες.

  • Οι ερευνητές δεν παρατήρησαν διαφοροποιήσεις στα ευρήματα αυτά ακόμη και όταν έλαβαν υπόψη άλλους παράγοντες κινδύνου της νόσου (φυλή, κοινωνικοοικονομική κατάσταση, παχυσαρκία, σωματική δραστηριότητα, κατανάλωση αλκοόλ και άλλοι διατροφικοί παράγοντες).

09/08/19 19:16

Κόκκινο κρέας και κίνδυνος καρκίνου του μαστού στις γυναίκες

Τα ευρήματα της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Ιnternational Journal of Cancer», έδειξαν ότι οι γυναίκες που στη διάρκεια της μελέτης κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες κόκκινου κρέατος είχαν 23% υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού....

rikNews ·

Κόκκινο κρέας και κίνδυνος καρκίνου του μαστού στις γυναίκες

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook