07.07.2020

  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν διεθνή στήριξη για απειλή στη ναυσιπλοΐα από το Ιράν, στα στρατηγικά στενά του Ορμούζ, μετά από σειρά περιστατικών και εκρήξεων σε εμπορικά σκάφη.

  • Ηταν το Ιράν, διεκήρυξε ο Πρόεδρος Τραμπ, κατηγορώντας την επίλεκτη μονάδα των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης ότι ανατίναξε σκάφη της Ιαπωνίας και της Νορβηγίας.

  • Η νέα κρίση στις σχέσεις Ουάσιγκτον-Τεχεράνης, σημειώνεται εν μέσω Αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων, κινήσεις φιλοϊρανικών στρατιωτικών δυνάμεων ιδιαίτερα στη Συρία και το Λίβανο και την Ιρανική απειλή για επανέναρξη του πυρηνικού προγράμματος.

  • Η Τεχεράνη έκανε λόγο για πολεμοχαρείς ενέργειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

15/06/19 11:03

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν διεθνή στήριξη για απειλή στη ναυσιπλοΐα από το Ιράν, στα στρατηγικά στενά του Ορμούζ, μετά από σειρά περιστατικών και εκρήξεων σε εμπορικά σκάφη. Κατηγορούν το Ιράν για ανατίναξη των πλοίων με στόχο την αποσταθεροποίηση. Οι εξελίξεις εντείνουν...

rikNews ·

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook