23.09.2020

  • Οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μηχανισμού για συντονισμό των μικρών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο για προώθηση των συμφερόντων τους όσο και για την εφαρμογή του κράτους δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα όπως η σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια και η επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή, η συνεργασία μεταξύ των μικρών κρατών, το περιβάλλον και οι κλιματικές αλλαγές.

  • Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής, μια τέτοια συνεννόηση θα μπορεί να συμβάλει όχι μόνο σε ένα καλύτερο μέλλον της Ευρώπης, αλλά και στην αντιμετώπιση γενικότερων και παγκόσμιων ζητημάτων.

  • Νωρίτερα, αμέσως μετά την άφιξη και υποδοχή από τον Σλοβένο ομόλογό του, ο Πρόεδρος της Βουλής υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών της σλοβενικής Εθνοσυνέλευσης.

18/09/19 11:39

Κύπρος – Σλοβενία: συντονισμός μικρών κρατών ΕΕ

Ο κύριος Συλλούρης ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της σλοβενικής Εθνοσυνέλευσης. Οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μηχανισμού για συντονισμό των μικρών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο για προώθηση των συμφερόντων...

rikNews ·

Κύπρος – Σλοβενία: συντονισμός μικρών κρατών ΕΕ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook