06.08.2020

  • Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και φαίνεται να υπάρχουν συγκλίσεις για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να μεταφερθούν κυρίως οι δεξαμενές υγραερίου στο Ενεργειακό Κέντρο στο Βασιλικό.

  • Σημείωσε ακόμα ότι παρόντες σήμερα στην Επιτροπή ήταν και οι Εταιρείες Πετρελαιοειδών που ανέφεραν πως θέλουν να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι του Βασιλικού για την εκφόρτωση των πλοίων.

  • Ο Ανδρέας Κυπριανού επανέλαβε ότι η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από τη Λάρνακα στο Βασιλικό είναι πολιτική απόφαση και πρέπει πρώτα να ενημερωθεί για το θέμα η νέα Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλίδου.

  • Αναμένουμε ότι στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής στις 28 Ιουλίου οι Υπουργοί Ενέργειας και Μεταφορών θα μας ενημερώσουν για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη μετακίνηση αυτή και τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα γι΄αυτή την ενέργεια.

07/07/20 15:46

Κυπριανού: Πολιτική η απόφαση για μετακίνηση των πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα

Πρόσθεσε ότι σήμερα η Επιτροπή συζήτησε ύστερα από αυτεπάγγελτη πρόταση βουλευτών, το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από την Λάρνακα στο Βασιλικό, ο έλεγχος στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, οι εκκρεμότητες και τα προβλήματα που προκύπτουν...

rikNews ·

Κυπριανού: Πολιτική η απόφαση για μετακίνηση των πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook