15.08.2018

  • Δεκάδες μίνι σεισμοί καταγράφηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νησί Λα Πάλμα των Καναρίων Νήσων, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εγείροντας φόβους πως μία πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι.

  • Πάνω από 40 μικροί σεισμοί καταγράφηκαν σε μόλις 48 ώρες, όλοι μεταξύ 1,5 και 2,7 ρίχτερ, σε μεγάλο ωστόσο εστιακό βάθος, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να μην αισθανθούν τίποτα.

  • Αυτή η έκρηξη μπορεί να προκαλέσει κατολίσθηση, η οποία θα εξαπολύσει ένα τείχος νερού που θα έφτανε σε ταχύτητα άνω των 800 χιλιομέτρων την ώρα.

  • Το νησί La Palma είναι το βορειοδυτικό νησί των Καναρίων Νήσων και φιλοξενεί περίπου 86.000 άτομα – έναν πληθυσμό που αυξάνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

12/10/17 17:46

Κινδυνεύουν άμεσα Ισπανία-Βρετανία από «μεγα-τσουνάμι»;

Δεκάδες μίνι σεισμοί καταγράφηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νησί Λα Πάλμα των Καναρίων Νήσων, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εγείροντας φόβους πως μία πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι. Πάνω από 40 μικροί σεισμοί καταγράφηκαν σε μόλις 48 ώρες,...

must ·

Κινδυνεύουν άμεσα Ισπανία-Βρετανία από «μεγα-τσουνάμι»;

must

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook