29.05.2022

  • Η επιχείρηση Bosphorus έχει στόχο να αντιμετωπίσει την αύξηση των όπλων πουτροποποιούνταιπαράνομα καιπωλούνται ξανά, με επικεφαλής τηΡουμανική Αστυνομία (Politia Romana) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολυεπιστημονικής Πλατφόρμας κατά των Εγκληματικών Απειλών (EMPACT).

  • Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Europol, οι έρευνες οδήγησαν αρχικά σε 11συλλήψεις, 191 κατασχέσεις πυροβόλων όπλων, 3 714 φυσιγγίων πυρομαχικών, μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένης κάνναβης και κοκαΐνης, μη σφραγισμένων πακέτων τσιγάρωνκαι πλαστών εγγράφων.

  • Όπως αναφέρει η Europol, η συλλογή πληροφοριών,οιδιασταυρούμενες βάσεις δεδομένων καιηεπιχειρησιακή ανάλυσηοδήγησαν σε Βούλγαρους εμπόρους πυροβόλων όπλων.

  • Συνολικά 24 ευρωπαϊκές χώρες που υποστηρίζονται από θεσμικά όργανα και οργανισμούς της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης τηςEuropol, εντόπισαν και κατάσχεσανόπλα Τουρκικής προέλευσης που διακινούνται παράνομα στην ΕΕ μέσω της Βουλγαρίας και άλλων χωρών.

16/11/20 11:02

Κατάσχεση 1.776 πυροβόλων όπλων τουρκικής προέλευσης από Europol

H Εuropol ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάσχεσε 1.776 πυροβόλα όπλα τουρκικής προέλευσης κατά τη διάρκεια της ετήσιας επιχείρησης Bosphorus που ολοκληρώθηκε στις 11 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή δυνάμεων από  την Αλβανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία και συνολικά 81...

rikNews ·

Κατάσχεση 1.776 πυροβόλων όπλων τουρκικής προέλευσης από Europol

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook