10.04.2020

  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε πανδημία COVID-19 στις 11 Μαρτίου 2020, για την οποία επί του παρόντος κανένα συγκεκριμένο εμβόλιο ή θεραπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δεν είναι αδειοδοτημένο, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

  • Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι με καθημερινά όλο και μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, που νοσηλεύονται και χρειάζονται θεραπεία, είναι σημαντικό τα κράτη μέλη στην Ευρώπη να εφαρμόσουν μια εναρμονισμένη και ισχυρή μεθοδολογία για τη συλλογή δεδομένων.

  • Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας οι μελέτες αυτές πρέπει να έχουν προτεραιότητα, δεδομένου ότι θα επέτρεπαν την καλύτερη δυνατή χρήση της διαθέσιμης προσφοράς ερευνητικών παραγόντων.

  • Εξάλλου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνεργάζεται με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς και μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω τις κλινικές δοκιμές στα κράτη μέλη για τη διασύνδεση με τους χορηγούς.

19/03/20 15:46

Κανένα εμβόλιο ή θεραπεία στην Ε.Ε. δεν είναι αδειοδοτημένο για τον COVID19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε πανδημία COVID-19 στις 11 Μαρτίου 2020, για την οποία επί του παρόντος κανένα συγκεκριμένο εμβόλιο ή θεραπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δεν είναι αδειοδοτημένο, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας. Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι με...

rikNews ·

Κανένα εμβόλιο ή θεραπεία στην Ε.Ε. δεν είναι αδειοδοτημένο για τον COVID19

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook