19.01.2022

  • Σύμφωνα με τον Χάρι Ζεκολάρι από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ (Delft University of Technology) στην Ολλανδία, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συνείδηση της σημασίας που έχουν αυτές οι γιγάντιες δομές πάγων.

  • Όμως και οι παγετώνες των βουνών έχασαν επίσης σχεδόν 280 δισεκατομμύρια τόνους πάγου κάθε χρόνο στο ίδιο διάστημα, ανεβάζοντας τη στάθμη της θάλασσας κατά 0,77 επιπλέον χιλιοστά ετησίως.

  • Το πόσιμο νερό θα επηρεαστεί, το ίδιο και η γεωργία, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι, τονίζει η Χαριέτ Σαινγκ, από τη μη κυβερνητική οργάνωση ActionAid.

  • Αλλά το 2016, περίπου 100 γειτονιές είχαν μείνει για έναν μήνα χωρίς νερό, ήταν σαν ταινία τρόμου δήλωσε στο AFP ο Μάρκος Αντράντε, διευθυντής του εργαστηρίου ατμοσφαιρικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Άγιος Αντρέας (San Andres).

30/08/19 10:40

Καμπανάκι κινδύνου για το λιώσιμο των παγετώνων

Σύμφωνα με το σχέδιο της επίσημης έκθεση της επόμενης συνεδρίασης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (Giec), τα παγοκαλύμματα της Γροιλανδίας και της Ανταρκτικής έχαναν μάζα άνω των 400 εκατομμυρίων τόνων το χρόνο τη δεκαετία πριν το 2015. Αυτό αντιστοιχεί...

rikNews ·

Καμπανάκι κινδύνου για το λιώσιμο των παγετώνων

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook