21.01.2020

  • Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση προέβη σήμερα η Ρευματολογική Εταιρεία Κύπρου, με αφορμή τις πρόσφατες δημοσιεύσεις στον Τύπο σχετικά με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, για το φάρμακο μεθοτρεξάτη, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στη Ρευματολογία.

  • Χρησιμοποιείται, όπως σημειώνει, στην Ρευματολογία από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και όλοι οι Ρευματολόγοι είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με το φάρμακο.

  • Στη Ρευματολογία εξηγείται επίσης η ανάγκη παρακολούθησης των θεραπειών αυτών με την τακτική επίσκεψη στον Ρευματολόγο, τις αναλύσεις αίματος εκεί όπου χρειάζεται και την αναφορά οποιονδήποτε συμπτωμάτων ανησυχούν τον ασθενή στον Ρευματολόγο του.

  • Δηλαδή, ιατρός η άλλος επαγγελματιας υγείας εξηγεί στον ασθενή τις επιλογές του, τα υπέρ και τα κατά της κάθε θεραπείας και μαζί βγαίνει η απόφαση της θεραπείας που θα ακολουθηθεί.

04/09/19 14:54

Καμία αλλαγή αυτή τη στιγμή στη λήψη του φαρμάκου μεθοτρεξάτη

Προστίθεται ότι συνεχίζεται η λήψη του φαρμάκου από όποιον το χρειάζεται με την δέουσα προσοχή, την οποία του επεξηγεί και του υπενθυμίζει ο θεράπων ιατρός με κάθε ευκαιρία, ενώ συνεχίζεται η αναφορά οποιωνδήποτε ανησυχητικών συμπτωμάτων προς τον Ρευματολόγο του καθενός...

rikNews ·

Καμία αλλαγή αυτή τη στιγμή στη λήψη του φαρμάκου μεθοτρεξάτη

rikNews

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook