13.12.2019

  • * Περισσότερες από τρεις στις δέκα υπογόνιμες γυναίκες έχουν βλάβες ή δυσμορφίες στη μήτρα ή στις ωοθήκες τους, που δυσκολεύουν ή καθιστούν απαγορευτική τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη, εάν δεν προηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία.

  • Ωστόσο ο κύριος παράγοντας υπογονιμότητας εξαιτίας βλάβης στις σάλπιγγες είναι οι σαλπιγγίτιδες, με κύρια αίτια τα χλαμύδια και τον γονόκοκκο.. Υπολογίζεται ότι το σχεδόν 15% των ζευγαριών αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας.

  • Στο περίπου 20% των περιπτώσεων η αιτία της υπογονιμότητας είναι πολυπαραγοντική, ενώ στο 10% συμβάλλοντας παράγοντας είναι προβλήματα στην κοιλότητα της μήτρας.

  • Στην πραγματικότητα, οι ενδομητρικοί πολύποδες και τα ινομυώματα αποτελούν μία από τις συνηθέστερες αιτίες αποτυχίας της εξωσωματικής.

17/02/19 12:59

Υστεροσαλπιγγογραφία: Ένα πολύτιμο εργαλείο κατά της υπογονιμότητας

ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΙΩΝΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ* Περισσότερες από τρεις στις δέκα υπογόνιμες γυναίκες έχουν βλάβες ή δυσμορφίες στη μήτρα ή στις ωοθήκες τους, που δυσκολεύουν ή καθιστούν απαγορευτική τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη, εάν δεν προηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία. Οι βλάβες στις σάλπιγγες...

υγείαnews ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook