14.08.2020

  • Ο πρόεδρος του κόμματος Μπλε και Λευκό, στρατηγός εν αποστρατεία, Μπένι Γκαντς θα έχει στη διάθεσή του 28 ημέρες, προκειμένου να ολοκληρώσει τη δύσκολη αποστολή σχηματισμού κυβέρνησης.

  • Την περασμένη Δευτέρα, ο Νετανιάχου αναγκάστηκε να επιστρέψει την εντολή στον Πρόεδρο του Ισραήλ, αφού απέβησαν άκαρπες όλες οι προσπάθειές του να εξασφαλίσει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική δύναμη, προκειμένου να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

  • Ο ισραηλινός πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν θα του αναθέσει τη διερευνητική εντολή, στη επτά το απόγευμα, ώρα Κύπρου, αφού καμία κοινοβουλευτική ομάδα δεν προέβαλε ένσταση.

  • Στην περίπτωση που και ο κεντρώος Γκαντς αποτύχει στο σχηματισμό κυβέρνησης, το κοινοβούλιο των 120 μελών έχει τη δυνατότητα να προτείνει εντολοδόχο πρωθυπουργό, υπό την προϋπόθεση να εξασφαλίσει 61α έδρες.

23/10/19 09:13

Ισραήλ: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μ. Γκαντς

Ύστερα από δέκα συναπτά έτη, ο πρόεδρος του Ισραήλ θα δώσει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, σε πρόσωπο, πλην του Νετανιάχου. Ο πρόεδρος του κόμματος "Μπλε και Λευκό", στρατηγός εν αποστρατεία, Μπένι Γκαντς θα έχει στη διάθεσή του 28 ημέρες, προκειμένου να ολοκληρώσει τη...

rikNews ·

Ισραήλ: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μ. Γκαντς

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook