25.01.2021

  • Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει ένα σημαντικό τροποποιητικό νομοσχέδιο, το οποίο ενισχύει τη φοροεισπρακτική ικανότητα του κράτους, ενισχύει τη δυνατότητα ενάσκησης αποτελεσματικού φορολογικού ελέγχου.

  • Ανέφερε ακόμη πως μια δεύτερη πρόνοια αφορά την υποχρέωση από το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα να δέχονται ηλεκτρονική πληρωμή, δηλαδή πληρωμή με κάρτα.

  • Είναι ποινικό αδίκημα η μη πληρωμή ΦΠΑ, θα πρέπει να είναι ποινικό αδίκημα και η μη πληρωμή επιβεβαιωμένου φόρου εισοδήματος, είπε ο Υπουργός Οικονομικών.

  • Και αυτό το μέτρο, το οποίο θεωρούμε θα ενθαρρύνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές, θα ενισχύσει τον φορολογικό έλεγχο, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

23/10/19 20:36

ΥΣ:Τροποποιητικό νομοσχέδιο με στόχο την πάταξη φοροδιαφυγής

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του σώματος, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο σημαντικό, σημειώνοντας πως μια πτυχή του αφορά την υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης από όλους όσοι έχουν εισόδημα, και όχι μόνο από όσους έχουν εισόδημα...

rikNews ·

ΥΣ:Τροποποιητικό νομοσχέδιο με στόχο την πάταξη φοροδιαφυγής

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook