15.07.2020

  • Σε σημεία της συνέντευξης του, που μετέδωσε το εδρεύων στο Κατάρ Al Jazeera, ο Ζαρίφ ανέφερε πως το Στενό είναι περιορισμένο, θα καταστεί λιγότερο ασφαλές καθώς ξένα (πολεμικά) πλοία αυξάνουν την παρουσία τους σε αυτό.

  • Ο Ζαρίφ, που έφθασε στην Ντόχα χθες Κυριακή, συναντήθηκε σήμερα με τον εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι, για συνομιλίες προκειμένου να διαβιβάσει το μήνυμα αυτό, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά ΜΜΕ.

  • Το Κατάρ, που φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, προσπαθεί να αποφύγει την εμπλοκή του στην κλιμακούμενη διαμάχη ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη.

  • Το Ιράκ, που διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με την Ουάσινγκτον όσο και με την Τεχεράνη, προειδοποίησε σήμερα ότι η ανάπτυξη των δυτικών δυνάμεων πυροδοτεί την ένταση στην περιοχή.

12/08/19 19:11

Ιρανός ΥΠΕΞ : Οι ΗΠΑ μετατρέπουν την περιοχή του Κόλπου σε 'πυριτιδαποθήκη

Η κυκλοφορία δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο μέσω του Στενού του Χορμούζ έχει γίνει το επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν αφότου η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε από μια διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και επανέφερε τις κυρώσεις , προκειμένου να `στραγγαλίσει`...

rikNews ·

Ιρανός ΥΠΕΞ : Οι ΗΠΑ μετατρέπουν την περιοχή του Κόλπου σε 'πυριτιδαποθήκη

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook