24.09.2020

  • Η Άγκυρα απαντά κάθε φορά ότι μάχεται εναντίον μιας οργάνωσης που θεωρεί τρομοκρατική, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Η Βαγδάτη κάλεσε χθες για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες τον Τούρκο πρεσβευτή στο υπουργείο Εξωτερικών για να υποβάλει διαμαρτυρία για μια κατάφωρη επίθεση και παραβίαση της κυριαρχίας της.

  • Αποστολή που προμηνύεται δύσκολη, όπως λένε οι ειδικοί, καθώς η Τουρκία κατέχει εδώ και 25 χρόνια περίπου δέκα στρατιωτικά φυλάκια στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

  • Τάχθηκε υπέρ σημαντικών αραβικών προσπαθειών προκειμένου να αποφευχθούν επικίνδυνες εξελίξεις (...) και να τηρηθεί μια ενιαία θέση αναγκάζοντας την Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της που εισέδυσαν στο ιρακινό έδαφος, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

14/08/20 00:58

Ιράκ: Η Βαγδάτη ξεκινά διπλωματική εκστρατεία για την εκδίωξη των τουρκικών δυνάμεων

Προχθές Τρίτη, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σκότωσε δύο υψηλόβαθμους αξιωματικούς καθώς και έναν Ιρακινό στρατιώτη, τα πρώτα θύματα στις τάξεις των ιρακινών δυνάμεων κατά την επιχείρηση "Νύχια της τίγρης" που εξαπέλυσε η Τουρκία στο Ιρακινό Κουρδιστάν τον...

rikNews ·

Ιράκ: Η Βαγδάτη ξεκινά διπλωματική εκστρατεία για την εκδίωξη των τουρκικών δυνάμεων

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook