21.01.2020

  • Υπενθύμισε εξάλλου τις συζητήσεις που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε στο Πεκίνο για το Κυπριακό, κατά τις συναντήσεις του με τους Προέδρους της Κίνας και της Ρωσίας, δυο χωρών που είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

  • Πρόσθεσε πως αναμένουμε να δούμε αν θα γίνουν σχόλια κατά τη συζήτηση της έκθεσης του ΓΓ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και γενικότερα να δούμε πώς ο ΓΓ προσανατολίζεται να προχωρήσει.

  • Επεσήμανε, ακόμη, πως θα ζητήσει από την κ. Λουτ να συνεχίσει τις συζητήσεις για λογαριασμό του και πως η πορεία προς τα εμπρός πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη, με αίσθηση επείγουσας ανάγκης και εστίασης.

  • Παροτρύνω τους ηγέτες και τις εγγυήτριες δυνάμεις να συνεχίσουν την εποικοδομητική εμπλοκή τους με την κ. Λουτ και μεταξύ τους, εφόσον είναι απαραίτητο, για να δημιουργήσουν τη βάση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

30/04/19 12:18

Υποστήριξη στην επανέναρξη διαπραγματεύσεων αναμένει η Λευκωσία από ΟΗΕ

Στην ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα προβεί η Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, μετά την υποβολή στα μέλη του σώματος της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ  για τις Καλές του Υπηρεσίες στην Κύπρο, που κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του ΣΑ στις...

rikNews ·

Υποστήριξη στην επανέναρξη διαπραγματεύσεων αναμένει η Λευκωσία από ΟΗΕ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook