07.07.2020

  • Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Πετρίδης εξήγησε ότι ο νόμος καλύπτει μόνο τις περιπτώσεις εξυπηρετουμένων δανείων, συνολικού ποσού 16 δισεκατομμυρίων ευρώ.

  • Τόνισε ότι οι τράπεζες οφείλουν να απορροφήσουν τον ανατοκισμό, πτυχή που δεν θα μπορούσε να ρυθμιστεί νομοθετικά, γιατί θα θεωρείτο παρέμβαση του κράτους σε ανεξάρτητη Αρχή, την Κεντρική Τράπεζα.

  • Ο κύριος Πετρίδης ανέφερε ότι προηγήθηκαν πολύωρες διαβουλεύσεις με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και εξασφαλίστηκε η χαλάρωση από την ευρωπαϊκή εποπτεία, αλλά υπήρξε και διάλογος με τις τράπεζες και με τις πολιτικές δυνάμεις.

  • Πρόσθεσε ότι ήταν απαίτηση των κομμάτων, περιλαμβανομένου του ΑΚΕΛ, να υποχρεωθούν με νομοθεσία οι τράπεζες να προχωρήσουν σε αναστολή δόσεων.

31/03/20 10:57

ΥΠΟΙΚ: Αν δεν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο θα προέκυπταν τεράστια προβλήματα

Μιλώντας στο "Πρωινό Δρομολόγιο", ο κύριος Πετρίδης εξήγησε ότι ο νόμος καλύπτει μόνο τις περιπτώσεις εξυπηρετουμένων δανείων, συνολικού ποσού 16 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τόνισε ότι οι τράπεζες οφείλουν να απορροφήσουν τον ανατοκισμό, πτυχή που δεν θα μπορούσε να ρυθμιστεί...

rikNews ·

ΥΠΟΙΚ: Αν δεν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο θα προέκυπταν τεράστια προβλήματα

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook