04.04.2020

  • Κατηγορεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ ότι αποφεύγει να χρησιμοποιεί τη λέξη ‘πρόσφυγες’ γι αυτά τα άτομα και τους αποκαλεί επίμονα “μετανάστες’.

  • Υποστηρίζει περαιτέρω ότι “ηΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, σεβόμενες τις διεθνείς ευθύνες τους είναι υποχρεωμένες να δεχτούν τις αιτήσεις των προσφύγων”.

  • “Οι κατηγορίες για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού εναντίον μιας χώρας που για χρόνια φιλοξενεί με τον καλύτερο τρόπο τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στον κόσμο αποτελεί νέο δείγμα της διπλοπροσωπείας που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια.

  • “Η ΕΕ αντί να κάνει εκκλήσεις στην Τουρκία πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της πρώτα και να εφαρμόσει τη Συμφωνία της 18ης Μαρτίου συνολικά”, καταλήγει ανακοίνωση.

07/03/20 14:06

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Η ΕΕ κάνει πλάτες στην Ελλάδα

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι το ψήφισμα που υιοθετήθηκε χθες κατά την σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ δείχνει καθαρά ότι η ΕΕ δεν έχει ακόμη αντιληφθεί το βάρος που υπέστη η Τουρκία και τις προσπάθειες που κατέβαλε στο θέμα της μετανάστευσης...

rikNews ·

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Η ΕΕ κάνει πλάτες στην Ελλάδα

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook