11.07.2020

  • Σε παρέμβαση στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την υπογραφή μνημονίου αμυντικής συνεργασίας, προκαλεί ανησυχία και σε άλλα κράτη της ευρύτερης περιοχής.

  • Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε, ακόμη, ότι οι ενέργειες της Τουρκίας ακολουθούν, όσα η Άγκυρα παράνομα πράττει εδώ και μήνες στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις.

  • Παράλληλα, πρόσθεσε, υποσκάπτει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για δημιουργία κατάλληλων συνθηκών που θα επιτρέψουν τη σύγκληση Συνόδου για να εξευρεθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα της Λιβύης.

  • Νίκος Χριστοδουλίδης και Ζοζέπ Μπορέλ αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο της PESCO, καθώς και για θέματα της Μέσης Ανατολής.

09/12/19 19:45

ΥΠΕΞ: Καταδίκασε το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Σε παρέμβαση στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την υπογραφή μνημονίου αμυντικής συνεργασίας, προκαλεί ανησυχία και σε άλλα κράτη της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, πρόσθεσε, υποσκάπτει τις...

rikNews ·

ΥΠΕΞ: Καταδίκασε το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook