01.04.2020

  • Σε ότι αφορά τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η Αγκυρα, εκμεταλλευόμενη την κρίση στη Λιβύη, επιχειρεί να αποκτήσει νομικά ερείσματα με διαστρέβλωση του δικαίου της θάλασσας και παραχάραξη της γεωγραφίας.

  • Οδήγησαν, πρόσθεσε, και πολλές άλλες εταιρείες του ενεργειακού κλάδου να απορρίψουν τα χρυσά συμβόλαια που τους προσέφερε η Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις.

  • Υπογράμμισε ότι από τη συνάντηση του Βερολίνου προκύπτει επαναβεβαίωση του επιδιωκόμενου στόχου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ενώ διασφαλίζεται το κεκτημένο των διαπραγματεύσεων μέχρι το Κράν Μοντανά.

  • Σε ότι αφορά τις Τουρκοκυπριακές κινήσεις για την Αμμόχωστο, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι έχουν γίνει πολλά διαβήματα, σε συνεργασία με το Δήμο και άλλα οργανωμένα σύνολα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

01/12/19 10:38

ΥΠΕΞ: Οι τριμερείς συνεργασίες έχουν θωρακίσει την ΚΔ

Σε συνέντευξη στον Πολίτη της Κυριακής, ο κύριος Χριστοδουλίδης κάλεσε τους πολίτες να διερωτηθούν, με δεδομένες τις Τουρκικές διεκδικήσεις, τι θα σήμαινε για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, αν υπήρχαν αμφισβητήσεις από την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Ο Υπουργός Εξωτερικών...

rikNews ·

ΥΠΕΞ: Οι τριμερείς συνεργασίες έχουν θωρακίσει την ΚΔ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook