24.01.2020

  • Η συμφωνία παρέχει νομική σαφήνεια στο καθεστώς της EASO στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης του προσωπικού της, επιτρέποντας έτσι στον Οργανισμό να είναι σε θέση να υποστηρίξει καλύτερα τις αρχές ασύλου της Κύπρου.

  • Σχολιάζοντας τη συμφωνία, η εκτελεστική διευθύντρια ευχαρίστησε τον υπουργό και τις κυπριακές αρχές για την εποικοδομητική προσέγγιση των διαπραγματεύσεων και τη δέσμευση για την οριστικοποίηση της συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν.

  • Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2018 υπεγράφη νέο Σχέδιο Λειτουργίας με την Κύπρο για την περαιτέρω ενίσχυση της βοήθειας του EASO υπό το πρίσμα πρόσφατη αύξηση των αιτήσεων ασύλου.

  • Tέλος, η EASO ελπίζει επίσης ότι οι διαδικασίες διακανονισμού συμφωνιών φιλοξενίας με την Ελλάδα και την Ιταλία θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

19/09/19 11:02

ΥΠΕΣ:Υπογραφή συμφωνίας φιλοξενίας με EASO

Η συμφωνία παρέχει νομική σαφήνεια στο καθεστώς της EASO στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης του προσωπικού της, επιτρέποντας έτσι στον Οργανισμό να είναι σε θέση να υποστηρίξει καλύτερα τις αρχές ασύλου της Κύπρου. Σχολιάζοντας τη συμφωνία, η εκτελεστική διευθύντρια...

rikNews ·

ΥΠΕΣ:Υπογραφή συμφωνίας φιλοξενίας με EASO

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook