27.02.2021

  • Επιπλέον, ο Υπουργός, αναφερόμενος στην εξωτερική διάσταση του Συμφώνου, επανέλαβε την αναγκαιότητα τήρησης των συμφωνηθέντων της δήλωσης της ΕΕ-Τουρκίας του 2016 και της συμφωνίας επανεισδοχής, η οποία για την Κύπρο έχει ιδιαίτερη σημασία.

  • Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην ιδιαιτερότητα της Κύπρου που αφορά στην πράσινη γραμμή, η οποία πρέπει, όπως είπε, να ληφθεί υπόψη.

  • Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η αλληλεγγύη δεν πρέπει να έχει εθελοντική μορφή, αλλά υποχρεωτική, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική η στήριξη των κρατών μελών πρώτης γραμμής που σηκώνουν το μεγαλύτερο μεταναστευτικό βάρος.

  • Εξήγησε δε ότι οι παράνομες αφίξεις μεταναστών δεν είναι στην πλειοψηφία τους απόρροια των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, αλλά χερσαίες αφίξεις από τη γραμμή αντιπαράταξης, η οποία δεν αποτελεί εξωτερικό σύνορο.

28/01/21 16:38

ΥΠΕΣ:Η αλληλεγγύη στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο δεν μπορεί να είναι εθελοντική

Το νέο Σύμφωνο ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του Άτυπου Συμβουλίου και στην παρέμβασή του ο Υπουργός ανάφερε ότι "η Κύπρος προσεγγίζει θετικά το νέο Σύμφωνο, εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες του σχετικά με τα ζητήματα της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών και της δίκαιης...

rikNews ·

ΥΠΕΣ:Η αλληλεγγύη στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο δεν μπορεί να είναι εθελοντική

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook