07.08.2022

  • Η αεροναυτική δύναμη του Νίμιτς αποχώρησε από τον τομέα ευθύνης της κεντρικής διοίκησης (USCENTCOM, το στρατηγείο που είναι υπεύθυνο για τη Μέση Ανατολή), ανακοίνωσε ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

  • Το Νίμιτς αναπτύχθηκε στην περιοχή τον Σεπτέμβριο, για να επιτηρεί τις κινήσεις του Ιράν και να εγγυηθεί την αποτροπή επιθετικών ενεργειών της Τεχεράνης εναντίον αμερικανικών δυνάμεων ή συμφερόντων.

  • Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν θεωρεί ότι διαθέτουμε επαρκώς ισχυρή παρουσία για να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση, εξήγησε ο κ. Κέρμπι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

  • Ερωτηθείς εάν η αποχώρηση της αεροναυτικής δύναμης αποτελεί ένδειξη αποκλιμάκωσης των εντάσεων με το Ιράν, ο εκπρόσωπος είπε πως ο υπουργός είχε κατά νου το γεωστρατηγικό περιβάλλον όταν ενέκρινε την μετακίνησή της.

03/02/21 10:25

ΗΠΑ: Το αεροπλανοφόρο USS Nimitz αποχωρεί από τον Κόλπο, πιθανή ένδειξη αποκλιμάκωσης με το Ιράν

Η αεροναυτική δύναμη του Νίμιτς «αποχώρησε από τον τομέα ευθύνης της κεντρικής διοίκησης» (USCENTCOM, το στρατηγείο που είναι υπεύθυνο για τη Μέση Ανατολή), ανακοίνωσε ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Το Νίμιτς αναπτύχθηκε στην περιοχή τον Σεπτέμβριο, για να επιτηρεί...

rikNews ·

ΗΠΑ: Το αεροπλανοφόρο USS Nimitz αποχωρεί από τον Κόλπο, πιθανή ένδειξη αποκλιμάκωσης με το Ιράν

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook