24.02.2020

  • Ο στρατηγός Σκοτ Μίλερ, ο διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ και του NATO στο Αφγανιστάν, ήταν παρών στον χώρο όπου γίνονται οι διαπραγματεύσεις, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

  • Την Τετάρτη, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της αμερικανικής πλευράς, ο Ζαλμάι Χαλιλζάντ, διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις.

  • Πρόκειται για την κυριότερη διεκδίκηση των Ταλιμπάν, που θα δεσμευθούν σε αντάλλαγμα ότι δεν θα επιτρέψουν το τμήμα της αφγανικής επικράτειας που ελέγχουν να χρησιμοποιηθεί από τρομοκρατικές οργανώσεις.

  • Η συμφωνία αναμένεται να προβλέπει την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ και των άλλων ξένων δυνάμεων (συνολικά είναι περίπου 20.000) από το Αφγανιστάν, ωστόσο το κλειδί θα είναι το χρονοδιάγραμμα.

23/08/19 11:07

ΗΠΑ: Αρχή 9ου κύκλου διαπραγματεύσεων με Ταλιμπάν

Ο ένατος κύκλος των συνομιλιών που ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τους ισλαμιστές αντάρτες άρχισε περί τις 16:00 [ώρα Κύπρου], σύμφωνα με την πηγή, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Ο στρατηγός Σκοτ Μίλερ, ο διοικητής των δυνάμεων...

rikNews ·

ΗΠΑ: Αρχή 9ου κύκλου διαπραγματεύσεων με Ταλιμπάν

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook